Denne uka har jeg lasta opp en kanal-trailer på YouTube, som forteller litt om Grønne Hint.
Den kan du se her:
YouTube er mye gøyere om du lager deg en konto og logger inn 🙂
Her på bloggen tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften til oliven-frøbollene som jeg har masa om i det siste! (les rundstykker, men frøboller høres så koselig ut!) Jeg fant en brødoppsktift hos Pranava som falt virkelig i smak, og som til og med jeg klarte å lage! -Deigen inneholder ikke min fryktede fiende: Gjær.
Etter litt prøving og testing og tilbakemeldinger fra familiemedlemmer – noen med cøliaki – Har jeg gjort litt om på oppskriften, og gjort ett brød om til tolv rundstykker 🙂
Det som er så genialt med disse rundstykkene er at de metter ordentlig, er supergode og har ei hard skorpe. Noe som ikke forekommer så ofte i glutenfri bakst. -OG de er uten korn, gjær, elting og heving og alt det der..!

Oppskriften: Frøboller med oliven!
- 5 dl malte linfrø (mal de selv, da linfrø mister mye av det sunne om de ligger lenge nakne, knuste uten hele skallet.. 😉 )
- 2,5 dl kikertmel
- 2 dl potetmel
- 0,6 dl fiberhusk
- 0,5 ts salt (kan sløyfes siden oliven allerede er veldig salte)
- 7,5 dl boblevann (Butikk-kjedene har billigere varianter enn Farris)
- 250 g avsilte oliven i skiver
- litt tørka tomat om du vil (skvis ut olja så godt du kan)

..så gjør vi så…
- Sett først stekovnen på 200 grader, over og under varme.
- Bland alle de tørre ingrediensene godt i en stor bakebolle. Bruk gjerne en visp og sørg for at ingen klumper overlever.
- Tøm oliven i et dørslag for å bli kvitt laken. Eventuelt bland inn småbiter av tørka tomat med olivenene, om du vil, her og nå.
- Ha boblevannet og olivenene over i det tørre. Bland godt så det ikke klumper seg. Først vil det være ei løs røre, men fiberhusk sørger for at deigen fort stivner, og blir tung å jobbe med.
Tips: Jeg bruker el-vispen helt i starten når alt raskt må vispes sammen. Men det blir fort for tungt for motoren – og jeg tar over med slikkepotten.
Pass på: Det spruter lett! - Form deigen fort, enkelt og greit til et brød som du deler i seks like store skiver. Del brødet så i to på langs, så hver skive blir til to emner. (se bildet over)
-Jeg vet ikke om det har noe å si, men jeg klemmer og tukler minst mulig med deigen, for å beholde mest mulig luftighet. - Plasser de tolv frøbollene på et bakepapirkledt stekebrett, og skjær et kryss i hver bolle med kniv.
- Stekes på nederste rille i ca 70 minutter. Ovner er forskjellige, men med min ovn er 70 minutter minimum.
- La de kjøle seg ned på ei rist.

Nyyyt!
Helt fersk uten noen ting. Til ei suppe eller gryte. Eller med pålegg. Til frokost, lunsj, middag eller kvelds!
Tips: Deler du ei frøbolle i to så passer de perfekt i brødristeren, og de blir bare bedre av denne behandlinga! I mange dager kan du forvandle frøbollene til å bli akkurat like gode som de var da de var ferske.
Brødrister er en fantastisk oppfinnelse!!
Jeg håper du vil forsøke å bake disse rundstykkene for de smaker virkelig godt, -om du er glad i mer enn kaker og loff.
Jeg blir superglad om du vil gi meg en tilbakemelding for å si hva du synes! Kommenter gjerne her på bloggen, eller tagg @gronnehint på Instagram og Facebook!