Jeg har laget en vegansk variasjon av fårikål i flere år nå. For det er så godt!
Grønn Matportals vegikål er absolutt en favoritt. Jeg er eneste vegetarianer/veganer i familien og vennegjengen, men de jeg har invitert til å smake på vegikål, har alle elsket det.
Til denne retten er Oumph Chunk, Garlic and Thyme fantastisk god. Og jeg digger Grønn Matportals Vegikål med masse kjøtterstatning. Jeg anbefaler alle å prøve oppskriften med tre poser Oumph. Jeg foretrekker også tipset deres med å ha i gulrøtter.
I min utgave av vegikål har jeg bytta ut poser med oumph med en kartong sorte bønner, og en kartong edamamebønner. Dette hjelper både på pris og sunnhet (vil jeg tippe). Men det tar det også noen steg bort fra fårikål-etterlikninga..
Jeg har fisket opp tips andre steder på nett, men jeg husker ikke hvor, at det er godt å ha i litt tørka rosmarin og noen laurbærblad.
Jeg spiser gjerne vegikål som den er, bar. Men om du liker å ha poteter til, så kjør på!

Min versjon av vegikål
1 pose Oumph Garlic & Thyme
2 store løk i skiver
En god del vegansk smør
3 gulrøtter i skiver
3-4 terninger buljong
Masse sort pepper, (1 ss. malt og 1 ss. korn)
3-4 laurbærblad
1 ss tørka rosmarin
5 dl vann
1 kålhode i skiver
1 kartong sorte bønner
1 kartong edamamebønner
Hvordan jeg gjør det
-I den største gryta jeg har, steker jeg løk og Oumph i masse smør.
Jeg synes det er godt å dele oumph’en i litt mindre biter og at den er skikkelig godt stekt.
-Ha i gulrøtter, rør i gryta.
-smuldre buljongterninger over, og ha i pepper, rosmarin og laurbærblad.
-Jeg liker litt “saus” i vegikålen, og har i 5 dl. vann. Du kan ha i mer eller mindre, ettersom hva du liker, men husk å justere på mengden krydder.
-Ha i kålen på toppen. Kjelen min blir så full at jeg må vente litt med å røre til kålen har dampa litt under lokk. Men om du har stor nok gryte, så er det bare å blande alt med en gang.
-La koke i ca 20 minutter. Eller lenger ettersom hvor møre du vil ha grønnsakene.
-Rør underveis, og Smak! Jeg liker at det smaker masse på dette tidspunktet. Bønnene er ennå ikke i gryta, så den blir mildere.
-Ha i bønnene når gulrøttene og kålen er møre nok, så de får koke litt sammen med alle godsakene. Ca 10 minutter. Lenge nok til at de tar til seg varme og smak, men ikke så lenge at de smuldrer opp..!

Spør om det er noe!
Gi meg gjerne tilbakemelding om du prøver oppskriften! -Her eller på insta! 🙂
Ha gode dager!
Veldig godt alternativ, savnet ikke kjøttet. hilsen en fårikål elsker.
LikeLiked by 1 person
Fine du!! ❤️
LikeLike