
Jeg fant en smuldrepai-oppskrift for mange år siden, som jeg faktisk klarte å lage ei god kake ut av.
Den inneholdt hvetemel, egg, smør og vaniljekrem så jeg har med tida forandra oppskriften til å være både vegansk og glutenfri.
Jeg har frista med bilder på Instagram, og fler har lurt på oppskriften. Så her er den!
Så langt har jeg prøvd å bytte ut de frosne bæra med friske bringebær en gang, og plommer en annen gang.
-Det funka helt fint! Og jeg vil tro det meste av frukt og bær vil funke uten å forandre stort på oppskriften.
Oppskrift og hvordan jeg gjør det:
- Sett ovnen på 200 grader / over- og undervarme.
- Bland i en bolle med en slikkepott:
-2,5 dl havremel = ca 3 dl havregryn som du maler til mel selv. Min erfaring er at du kan bruke hvilket mel som helst, men havre er fullkorn, smaker veldig godt og er glutenfritt.
-1,5 dl sukker
-1 ts bakepulver
-100 g smør (jeg bruker Smøremyk til Berit) - Deigen skal være smuldrete. Sett bollen til side.
- Fordel bæra i ei paiform eller ildfastform. Strø over sukker og potetmel,
jeg bruker sikt.
-300 g blåbær (frosne eller friske)
-2 ss sukker
-2 ss potetmel - Ha over
-Alpro vaniljedessert (finnes i “fri for”-hylla i butikken) Bruk alle 4 pakkene. - Smuldre så smuldredeigen over det hele. Og om du vil er det ekstra godt, synes jeg, å strø over
-litt brunt sukker på toppen - Bakes midt i ovnen i 30-35 minutter. Jeg synes det smaker med “godt stekt”, men pass på så det ikke brenner seg på toppen. 🙂
OBS!
For mindre gris i ovnen:
Paien vil koke og boble litt så det er greit med ei form som har litt høyere kanter enn at den går kant i kant med paien. Eventuelt kan man sette noe under som tar imot eventuelt gris.
Lykke til!
Fortell meg gjerne om du har bakt paien, og om du likte den!
-og jeg blir kjempeglad om du tagger grønnehint!

men det håper jeg kommer -for makan til søppel!? 😛
Så altså hva du trenger, uten hvordan jeg gjør det:
Smuldredeigen:
-2,5 dl havremel = ca 3 dl havregryn som du maler til mel selv
-1,5 dl sukker
-1 ts bakepulver
-100 g smør
-ca. 300 g blåbær (frossene eller friske)
-2 ss sukker
-2 ss potetmel
-4 Alpro vaniljedessert
-litt brunt sukker på toppen

